O nas

Vinograd družine Kovačič leži v osrčju sončne Prlekije, v vasici Presika, blizu Ljutomera. S pogledom na vinograd se zbudimo in gremo spat, saj se širi naokrog in nad našo domačijo. Trto in njene sadove negujemo desetletja, intenzivno pa se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjamo 30 let.

V naših goricah, kot radi rečemo Prleki, dela cela družina, in klet Kovačič je mini družinsko podjetje. Verjamemo, da naše vino nastaja na tako bogati zemlji in pod tako sončnim nebom, da boste ob pitju ostali brez besed.

Obdelujemo 2 hektarja vinogradov, v katerih raste 9000 trt. Največ prostora si je vzel Šipon, a tudi Renski rizling, Rumeni Muškat, Traminec, Sauvignon in Beli pinot je zastopan. Chardonnay pa je pri nas kralj penine.

Z butično pridelavo ohranjamo tradicijo, in tudi kakovost. V naših buteljkah čaka le najkvalitetnejše vino, ki je iz leta v leto boljše. Seveda v nobeni prleški kleti ne mankaj vina za prleško posebnost ‘špricer’, ki je pri nas mešanica Šipona, Renskega in Laškega rizlinga, ter drugih sort.
Skromni začetki vinogradništva segajo v leto 1939. Prenova vinograda in izgradnja sodobne kleti pa nas peljeta naprej po naših poteh, ki se vedno znova končajo ob steklenici vina. Odprti seveda. In ponujamo jo tudi vam.

Na spletni strani izberite svoj okus, in pridite do naše kleti, kjer ga boste poskusili. Morda bo na vaši mizi ob vsaki posebni priložnosti.